Uitnodiging Nationale Elektrotechnische Commissie Stakeholdersmeeting & Infosessie

03 maart 2023
Uitnodiging Nationale Elektrotechnische Commissie Stakeholdersmeeting & Infosessie

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is de bij wet (S.B. 2004 no. 121, zoals gewijzigd bij S.B. 2012 no. 42) aangewezen instituut dat bevoegd is standaarden te ontwikkelen, vast te stellen en te onderhouden. Vanuit dit gezag en het lidmaatschap binnen de WTO, werd in 2011 de mogelijkheid geschept om met de International Electrotechnical Commission (IEC), de Nationale Elektrotechnische Commissie (NEC) op te richten.

De NEC levert input aan de internationale commissies van de IEC die tot doel heeft goede internationale standaarden tot stand te brengen. Het resultaat van dit commissiewerk gaat naar de nationale commissie ter beoordeling en verwerking om uiteindelijk ingebracht te worden bij de internationale commissie van de IEC.  Daarnaast heeft de NEC een adviserende functie en identificeert zij welke gebieden en standaarden van de Elektro technologie interessant en van belang zijn voor Suriname. Deze IEC-standaarden worden dan door de NEC geadopteerd als Nationale standaarden en eventueel gebruikt als referentie in Nationale wet- en regelgeving.

De NEC wenst echter, voor het vergroten van het belang van elektrotechnische standaarden voor Suriname, het volgende tezamen met u te delen:

  • Het belang van het voortbestaan van de NEC.
  • Het belang van u als stakeholders in het standaarden gebeuren.
  • Perspectieven voor het huidige en de toekomst van elektrotechnische standaarden voor Suriname.

 

Deze meeting en infosessie heeft als doel om alle betrokken personen, organisaties, instellingen en bedrijven, die direct of indirect beïnvloed zullen worden door deze elektrotechnische standaarden, kortom onze stakeholders, van informatie te voorzien en u ook in staat te stellen uw feedback te geven op de ontwikkeling van de elektrotechnische sector in Suriname.

Middels deze nodigen wij u hierbij uit voor de NEC Stakeholdersmeeting & Infosessie die gehouden zal worden op:

Datum : donderdag 30 maart 2023

Locatie: Lalla Rookh Conference Room – Gebouw 1

Tijd: 12.00-15.00 uur

Deelname aan deze stakeholdersmeeting en infosessie is geheel gratis. Voor deelname kunt u zich registreren via onze online deelnameformulier: https://forms.gle/ySHp6imkJYQTy5j78

Uw aanwezigheid zal zeer op prijs worden gesteld. Wij hopen u daarom op donderdag 30 maart 2023 te mogen verwelkomen!