Public review Adoptie Transmitter Standaarden

14 augustus 2023
Public review Adoptie Transmitter Standaarden

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft aan het eind van het vorig jaar een schrijven ontvangen van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS), inzake een voorstel voor het identiek adopteren van standaarden voor transmitters/overdragers.

Het gaat in deze om de adoptie van de volgende standaarden:

  1. IEC 61280-4-1: Fibre-optic communication subsystem test procedures - Part 4-1: Installed cabling plant - Multimode attenuation measurement
  2. ISO/IEC/IEEE 8802-3: Telecommunications and exchange between information technology systems - Requirements for local and metropolitan area networks - Part 3: Standard for Ethernet
  3. IEC 62439-2: Industrial communication networks - High availability automation networks - Part 2: Media Redundancy Protocol (MRP)
  4. IEC 62439-3: Industrial communication networks - High availability automation networks - Part 3: Parallel Redundancy Protocol (PRP) and High-availability Seamless Redundancy (HSR)

Het doel voor het adopteren van deze standaarden is het beschikken over specificaties van apparatuur/middelen die gebruikt worden bij het overdragen van digitale informatie, richtlijnen voor o.a. de telecomsector in Suriname en een controlemechanisme voor de inspectie.

De standaarden worden conform de IEC-richtlijnen voor het adopteren van Internationale Standaarden tot Nationale Standaarden, identiek geadopteerd. Hierbij wordt u als belanghebbende in de gelegenheid gesteld inzage te hebben in het concept voor vaststelling van deze als Nationale Standaarden. Na deze fase zal het SSB verdere coördinatie van dit proces uitvoeren.

Indachtig het voorafgaande wordt u dus de gelegenheid geboden om in de periode 20 juli 2023 tot en met 15 september 2023, bekend te raken met de inhoud van voornoemde standaarden.

Rekening houdend met de adoptieprocedure van IEC, bieden wij u als stakeholder c.q. prominente belanghebbende hierbij een afschrift van de inhoudsopgave, voorwoord, introductie en scope van de voornoemde standaarden aan, met het verzoek deze door te nemen. Het afschrift kunt u ophalen/nalezen door te klikken op de links meegenomen in titels van de standaarden in bovenstaande opsomming.

Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met dhr. Tanwir Hassankhan (Deputy Director) op het tel. nummer +597 8837-509 of via e-mail: standards@ssb.sr.