Public review Adoptie Cabling standaarden

14 augustus 2023
Public review Adoptie Cabling standaarden

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft aan het eind van het vorig jaar een schrijven ontvangen van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS), inzake een voorstel voor het identiek adopteren IT-standaarden.

Het gaat in deze om de adoptie van de volgende standaarden:

  1. Specification for the testing of balanced and coaxial information technology cabling - Part 2-21: Category 6 cords as specified in ISO/IEC 11801-1 - Blank detail specification
  2. Specification for the testing of balanced and coaxial information technology cabling - Part 2-22: Category 6A cords as specified in ISO/IEC 11801-1- Blank detail specification

Het doel voor de adoptie van deze standaarden is het beschikken over nationale richtlijnen voor specificaties van testmethoden en testapparatuur voor kabels in de digitale wereld. Daarnaast ook voor de waarborging van de kwaliteit van de kabels die gebruikt worden voor o.a. de gewone burger.

De standaarden worden conform de IEC-richtlijnen voor het adopteren van Internationale Standaarden tot Nationale Standaarden, identiek geadopteerd. Hierbij wordt u als belanghebbende in de gelegenheid gesteld inzage te hebben in het concept voor vaststelling van deze als Nationale Standaarden. Na deze fase zal het SSB verdere coördinatie van dit proces uitvoeren.

Indachtig het voorafgaande wordt u dus de gelegenheid geboden om in de periode 10 juli 2023 tot en met 04 september 2023, bekend te raken met de inhoud van voornoemde standaarden.

Rekening houdend met de adoptieprocedure van IEC, bieden wij u als stakeholder c.q. prominente belanghebbende hierbij een afschrift van de inhoudsopgave, voorwoord, introductie en scope van de voornoemde standaarden aan, met het verzoek deze door te nemen. Het afschrift kunt u ophalen/nalezen door te klikken op de links meegenomen in titels van de standaarden in bovenstaande opsomming.

Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met dhr. Tanwir Hassankhan (Deputy Director) op het tel. nummer +597 8837-509 of via e-mail: standards@ssb.sr.