Draft Nationale Standaard “Specificatie voor de Etikettering van Voorverpakte Levensmiddelen” voor Publieke Commentaar

18 augustus 2022
Draft Nationale Standaard “Specificatie voor de Etikettering van Voorverpakte  Levensmiddelen” voor Publieke Commentaar

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft in februari 2017 een schrijven ontvangen van de Pan American Health Organisation (PAHO), inzake een voorstel voor het ontwikkelen van de Nationale Standaard “Specificatie voor de Etikettering van Voorverpakte Levensmiddelen”.

Dit verzoek was voortgevloeid vanuit het "Health in All Policies" (HiAP) project, waarbij de werkgroep bestond uit stakeholders van zowel publieke als private sector. De werkgroep van HiAP had deze standaard voorgesteld in het belang van detail vereisten van voorverpakte voedselproducten als een beleidsmaatregel voor gezonde keuzes van de consument te waarborgen. Vermeldenswaardig is dat deze Draft Nationale Standaard een gemodificeerde adoptie wordt van de CARICOM Regionale Standaard “Labelling of Pre-packaged Foods”.

Overeenkomstig het standaarden ontwikkelingsproces dient de concept standaard eerst voor publieke commentaar verstuurd te worden alvorens het SSB verdere coördinatie van dit proces kan uitvoeren.

Hierbij vragen wij uw medewerking voor het becommentariëren van de bovengenoemde standaard. Clickt op de link voor het commentaarformulier.

Indachtig het voorafgaande wordt aan u de gelegenheid geboden om in de periode 15 Augustus 2022 tot en met 14 november 2022, bekend te raken met de inhoud van voornoemde standaard.

De standaard kunt u online inlezen via de volgende link:

https://drive.google.com/file/d/1FvZoGJV0T-GfA7jV-3QO2rO7ARMzoq0k/view?usp=sharing

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met dhr. Tanwir Hassankhan (Deputy Director Operations) op het tel. nummer +597 8837509 of via e-mail: standards@ssb.sr.