SSB ondertekent MOU met UL

19 oktober 2020
SSB ondertekent MOU met UL

UL en Surinaams Standaarden Bureau ondertekenen samenwerkingsovereenkomst inzake standaarden

Underwriters Laboratories (UL), een wereldwijde ontwikkelaar van standaarden, en het Suriname Standards Bureau (SSB) zijn verheugd de ondertekening van een samenwerkings- en licentieovereenkomst tussen hun organisaties aan te kondigen.

De overeenkomst, ondertekend op 20 oktober 2020, dat als gevolg van de gezondheidsproblemen van de COVID-19-pandemie, via virtuele ondertekening door beide partijen is gedaan. Deze overeenkomst is bedoeld om een ​​kader te bieden voor het ontwikkelen van technische standaarden ter verbetering van de kwaliteit van leven, welzijn en openbare veiligheid, het rationeel gebruik van hulpbronnen, innovatie, productiviteit en handel voor samenwerking voor Suriname en haar belanghebbenden.

Deze overeenkomst stelt SSB in staat om UL-standaarden binnen Suriname te gebruiken en ernaar te verwijzen en staat beide organisaties toe om verder samen te werken met behulp van de beste praktijken bij de ontwikkeling van standaarden.

"De ondertekening van dit memorandum van overeenstemming versterkt de missie van Underwriters Laboratories om de wereld veiliger te maken en sluit aan bij de veiligheidsdoelstellingen van de regio", aldus Phil Piqueira, Vice President Global Standards, UL.

Van hun kant, citeert SSB

De directeur van SSB, mevrouw Charelle Park, bracht de volgende gevoelens over: “De stap die werd gemaakt naar dit MOU wordt zeer gewaardeerd en we zullen goed gebruik maken van deze gelegenheid om ervaring uit te wisselen en als land te groeien doormiddel van de adoptie van de standaarden van UL ”.

 

Standards Development Leader

Standaarden zijn essentieel voor de openbare veiligheid en het vertrouwen en verbeteren de kwaliteit van producten en diensten op de markt. UL leidt het onderzoek en de wetenschap die nodig zijn om complexe veiligheidskwesties te begrijpen en normen te ontwikkelen. Verder brengen we de juiste belanghebbenden samen om effectief op consensus gebaseerde standaarden te ontwikkelen. We spelen ook een sleutelrol bij de ontwikkeling en harmonisatie van nationale en internationale normen. Sinds vandaag heeft UL meer dan 1.500 normen ontwikkeld, variërend van normen voor veiligheid tot normen voor duurzaamheid, en maakt het gebruik van de expertise van meer dan 400 technische normen voor normen. Bezoek https://ulstandards.ul.com voor meer informatie.

 

Over SSB

Het SSB is veratnwoordelijk voor het ontwikkelen, in stand houden en promoten van standaarden en technische voorschriften.

Het Bureau functioneert als:

  1. het Nationaal Instituut voor standaarden en technische voorschriften;
  2. het Nationaal Instituut voor het certificeren van goederen en geaccepteerde werkwijze;
  3. het Nationaal Metrologie Instituut (NMI);
  4. het Nationaal Instituut voor het accrediteren als testfaciliteit of certificering instelling;
  5. het Nationaal Informatie Punt voor aangelegenheden gerelateerd aan de Wereld Handelsorganisatie betreffende Technische Belemmeringen van Handel (WTO/ TBT) alsook ACP-EU;

 

Bezoek: http://www.ssb.sr/ voor meer informatie

 

Over UL

Underwriters Laboratories is een non-profitorganisatie die zich toelegt op het bevorderen van de UL-missie door het ontdekken en toepassen van wetenschappelijke kennis. We voeren rigoureus, onafhankelijk onderzoek uit en analyseren veiligheidsgegevens, roepen wereldwijd experts op om risico's aan te pakken, kennis te delen door middel van veiligheidseducatie en publieksinitiatieven, en ontwikkelen standaarden om de veilige, duurzame commercialisering van evoluerende technologieën te begeleiden. We bevorderen gemeenschappen van veiligheid, van basisinitiatieven voor buurten tot topconferenties van wereldleiders. Onze organisatie maakt gebruik van samenwerkingsgerichte en wetenschappelijke benaderingen met partners en belanghebbenden om innovatie en vooruitgang te stimuleren in de richting van het verbeteren van veiligheid, beveiliging en duurzaamheid.

 

Bezoek: www.UL.org.   voor meer informatie